Remedii eficiente impotriva unor infectii virale
Virusurile provoca boli infectioase familiare, cum ar fi raceala, gripa si negii. O infectie virala poate sa apara in diferite locuri in organism. Unele virusuri se dezvolta in intestine, in timp ce altele prefera plamanii si caile respiratorii. Cel mai frecvent, o infectie virala se manifesta prin febra, dureri abdominale si diaree, tuse si dificultati de respiratie, in functie de tipul de virus implicat. Iata cateva remedii naturale eficiente pentru infectiile virale:Miere
Mierea este cel unul dintre cele mai mari daruri de la natura, un produs folosit inca de la inceputul civilizatiei ca medicament. Antioxidantii si proprietatile antimicrobiene ale mierii ajuta la calmarea si tratarea tusei si te ajuta sa ai un somn odihnitor.
Ceai verde
Ceaiul verde contine un grup de flavonoide numite catechine care inhiba infectiile virale prin legarea hemaglutininei virusului gripal. Hemaglutinina asigura capacitatea virusului de a se uni cu celula receptor.
Frunze de maslin
Sunt utilizate pentru a trata forme comune de gripa, raceala si herpes. Poti fi administrate sub forma de tinctura, capsule sau ceai amestecat cu menta. Atentie! Trebuie evitate in timpul sarcinii.
Busuioc sfant
Tulsi sau busuiocul sfant este o planta foarte importanta in India, acolo unde este folosit de multi ani ca medicament pentru reducerea stresului si a anxietatii. Frunzele de busuioc au proprietati anti-bacteriene, anti-fungice si anti-inflamatorii puternice care functioneaza eficient pentru tratamentul febrei, al gripei - chiar si cea porcina, in caz de bronsita, malarie, dureri de cap si dureri in gat.
Gheara-matei
Pe langa proprietatile antibacteriene, antifungice si antivirale, gheara-matei (Uncaria tomentosa) este, de asemenea, cunoscuta pentru stimularea sistemului imunitar. Poate fi consumata sub forma de ceai, capsule sau tinctura. Evitati-o daca sunteti insarcinata.
Usturoi
Acesta este folosit ca un remediu popular in multe culturi pentru a proteja impotriva racelilor si a gripei. In studiile de laborator, usturoiul s-a dovedit ca are proprietati antivirale, antibacteriene si antifungice.
Ardei iute
Ajuta la deblocarea cailor respiratorii, fluidizarea mucusului. Este suficient sa mancati un pic mai mult ardei iute pentru a scapa de mucus si a respira mai usor.
Astragalus
Astragalus este una dintre plantele antivirale care actioneaza prin stimularea sistemului imunitar. Luate intern, fie sub forma de capsule, tinctura sau adaugata in supa - se consuma radacina, aceasta planta creste capacitatea de aparare a organismului impotriva virusilor. Radacina de Astragalus este cel mai bine folosita ca mijloc de prevenire, astfel incat consumati inainte si in timpul sezonului de gripa, dar mai ales daca circuli in medii aglomerate. Trebuie evitata in sarcina si in caz de febra.
Ghimbir
Ghimbirul este o alta planta cunoscuta pentru capacitatile sale antivirale si antibacteriene. Acesta este utilizat pentru a preveni si a scurta durata racelilor comune. Radacina de ghimbir poate fi consumata sub forma de ceai, capsule sau adaugata in diverse preparate.