loading...

Ce boli iti distrug inima, boli de inima


Ce boli iti distrug inima, boli de inima

Cu totii ne-am gasit adesea cele mai stupide scuze pentru a nu avea grija de sanatatea noastra si sa ne expune astfel pericolul declansarii unor boli de inima. Gasim motive pentru a nu face miscare, pentru a nu scadea in greutate, pentru a nu lua medicamente sau a nu apela la alte obiceiuri sanatoase. Iar de aici si pana la bolile de inima nu e decat un singur pas. Scuzele pot capata diverse forme dar trebuie sa fim sinceri cu noi insine, sa ne trezim la realitate si sa nu ne mai taiem craca de sub picioare. Stim bine care este drumul spre sanatate si nu vom ajung la destinatie daca apelam la scurtaturi necunoscute. Iata 5 dintre cele mai comune scuze pe care le inventam pentru a ne scuti de anumite eforturi care ar tine departe bolile de inima.
Boli de inima – scuza #1: “Orice as face, nu slabesc”

Poate fi adevarat, dar este un caz foarte rar. Este vorba despre cei cu o mostenirea genetica nu prea grozava. Dar pentru majoritatea persoanelor supraponderale, pierderea semnificativa de kilograme este posibila. Daca ai mai pierdut candva kilograme, chiar si pe termen scurt, depinde doar de tine sa o faci din nou si sa te mentii pe termen lung. Important este sa privesti aceasta dieta nu ca pe ceva temporar pana ajungi al greutatea dorita, ci ca pe o schimbare permantenta a alimentatiei tale si a stilului tau de viata. Inima iti va multumi ca ai avut grija de ea.




Boli de inima – scuza #2. „Nu am timp sa gatesc sanatos, din cauza programului mananc des in oras”

Excesele culinare de acest tip, la restaurante si fast food-uri, sunt foarte rele pentru sanatatea si greutatea ta. Nu trebuie de fiecare data sa consumi cel mai atractiv si nesanatos fel. Rareste incercarea de specialitati si alege din ce in ce mai des feluri naturale, salate si mancaruri cat mai neprocesate. La restaurant, spre deosebire de bucataria ta, nu ai controlul ingredientelor si al portiilor. Este mai gustos mai aratos si deci mai atractiv. Dar incearca sa faci totusi alegerea sanatoasa pentru tine. Stim cu totii ca obezitatea si colesterolul marit duc la diabet si la boli de inima.




Boli de inima – scuza #3. „Nu am timp sa fac miscare sau sa merg la sala. Am atatea de facut acasa si la serviciu”

Cu totii am folosit scuza asta de atatea ori. Insa exista o alternativa foarte buna folosita de atletii de performanta, dar utila pentru oricine. Iata ce e de facut:

– 3 minute – incalzire

– 10 intervale de 60 de secunde (alternand 30 de secunde in forta, 30 de secunde normal)

– 8 intervale de 30 de secunde (alternand 15 secunde foarte rapid si 15 secude normal)

– 3 minute – relaxare

Este un program bun indiferent ce activitate faci (mers alert, banda, bicicleta eliptica, mers cu bicicleta). Acest sistem iti intareste inima si arzi mai multe calorii decat prin exercitiile la un pas mai putin alert. In plus, iti consuma mai putin timp, deci scuza nu mai este valabila. De asemenea este benefic pentru sanatatea creierului, deoarece determina o oxigenare puternica.


Boli de inima – scuza # 4. ”Nu vreau sa iau pastile cu tot felul de chimicale”

Pacientii cer mereu doctorului tot felul de alternative cat mai naturale la tratamentele clasice. Dar multe suplimente „naturale” ori sunt derivati chimici ori sunt mai chimice decat medicamentele clasice. Doctorii stiu din experienta mai bine in ce fel de medicamente sa aiba sau nu incredere, asa ca ar fi bine sa le asculti sfaturile si sa nu pui la indoiala acest fapt. Doctorul stie cel mai bine ce e de facut pentru sanatatea inimii tale si va tine mereu cont de toti factorii ce pot influenta aceasta decizie.


Boli de inima – scuza # 5. „Sunt prea batran sa ma mai schimb acum”

Cand iti vine asa ceva in minte, uita-te in jurul tau mai bine. O sa vezi oameni de 70-80 sau chiar 90 de ani care reusesc sa traiasca sanatos si sa faca miscare. Normal ca au inimia sanatoasa si o duc bine pentru ca au mai multa grija de sanatatea lor. Sunt dovada vie a faptului ca schimbarile simple au efecte foarte rapide si foarte mari. Nu e niciodata prea tarziu sa incepi.

Author:

Facebook Comment