loading...

Vrei sa scapi de raceala cat mai rapid?

Vrei sa scapi de raceala cat mai rapid?

Profesorul Ron Eccles de la Universitatea Cardiff din Marea Britanie dezvăluie cele mai eficiente metode prin care să combaţi răceală în doar 24 de ore.
Ora 07.00 – Un duş fierbinte
Este un prim pas perfect – apa fierbinte va îndepărta senzaţia de frig, iar aburul va desfundă sinusurile.
Ora 08.00 – Fructe de pădure la micul-dejun
Dieta este esenţială în procesul de vindecare. Este recomandat un suc de portocale, pentru vitamina C, şi o porţie de cereale cu fructe de pădure uscate, bogate în antioxidanţi.
Ora 10.00 – O baie de aburi pentru faţă
Răceala este însoţită de cele mai multe ori de un nas înfundat sau, şi mai rău, de blocarea sinusurilor, ceea ce ar putea conduce la apariţia durerilor de cap. O baie de aburi cu diverse remedii naturale ajută foarte mult. În acest moment, putem apela şi la medicamente, precum paracetamol, aspirină sau sirop de tuse.
Ora 12.00 – O plimbare
S-ar putea să nu vrei să înfrunţi frigul de afară, dar o plimbare scurtă înainte de masă de prânz îţi poate îmbunătăţi starea de psihic şi întări sistemul imunitar.
Ora 13.00 – Un prânz hrănitor
Este nevoie de un prânz sănătos, carnea slabă de pui şi o salată fiind o soluţie optimă. Proteinele ajută la întărirea sistemului imunitar, pentru că organismul să poată răspunde la virus.
Ora 15.00 – Odihna este foarte importantă
Iar înainte de odihnă, un ceai. Ceaiurile din plante şi lichidele fierbinţi ajută la fluidizarea mucozităţilor şi la eliminarea acestora.
Ora 18.00 – Consumă ceva picant
La cină se recomandă o mâncare picantă. Ingredientele precum ghimbir, usturoi sau ardei iute sunt recunoscute pentru proprietăţi antivirale şi antibacteriene, precum şi pentru capacitatea de a curată sinusurile.
Ora 20.00 – O baie fierbinte
E bine să închei ziua cu o baie fierbinte, pentru a linişti muşchii încordaţi. Aburii ar putea fi lovitură fatală pentru răceală.
Ora 22.00 – La somn
Este important pentru organism să-şi reîncarce bateriile şi un somn bun te va ajută să-ţi recapeţi puterile. Pentru a avea o imunitate bună este bine să existe un tipar în privinţa somnului.

Author:

Facebook Comment