Strugurii reduc riscul de boli cardiovasculare
Strugurii de orice fel contin fitonutrienti printre care si resveratrolul care pare sa aiba un rol in reducerea coagularii sangelui, a nivelului colesterolului si a riscului de boli cardiovasculare.
Pe langa faptul ca sunt gustosi si racoritori in zilele de vara,
strugurii sunt o sursa importanta de carbohidrati, potasiu, vitamina C
si vitamina B6. Potrivit „Abecedarului de nutritie“, 100 de grame de
struguri contin 71 de kcal si 1 gram de proteine si tot 1 gram de fibre
alimentare. Strugurii de orice fel sunt bogati in fitonutrienti printre
care si resveratrolul care pare sa aiba un rol in reducerea coagularii
sangelui, a nivelului colesterolului si a riscului de boli
cardiovasculare, potrivit adevarul.ro.
Strugurii au efect laxativ si depurativ, iar cura cu struguri poate
fi extrem de eficienta pentru pierderea de kilograme fara a pune in
pericol sanatatea. Aceasta pentru ca aceste fructe activeaza
metabolismul de ardere a grasimilor. In plus, pentru ca au un continut
mare de apa, strugurii asigura si o hidratare corespunzatoare. Cura cu
struguri tine trei zile, cantitatea de struguri care trebuie consumata
fiind de o jumatate de kilogram pe zi, alaturi de care se poate manca
pui, peste sau lactate. Ca orice dieta si aceasta trebuie combinata cu
miscare minimum 30 de minute pe zi pentru a fi eficienta.