Miere cu seminte de susan, combinatia ce vindeca zeci de boli
Fie că suferi de boală de reflux gastroesofagian sau osteoporoză, fie că vrei să slăbești, în farmacii găsești o serie de medicamente sau de ceaiuri care promit că te ajută în aceste probleme de sănătate. Însă, pentru a nu te confrunta cu posibilele efecte secundare, îți recomandăm să încerci o mixtură obținută din ingrediente din natură.
Peste 100.000 de oameni mor în fiecare an de la medicamentele prescrise în monoterapie (tratament bazat pe un singur medicament). Din fericire, natura ne oferă tratamente și, uneori, chiar și cure pentru multe dintre bolile comune. Două ingrediente din natură, care își dublează proprietățile când sunt combinate, sunt semințele de susan și mierea de albine.
Proprietățile semințelor de susan
Micuțele semințe de susan nu sunt utilizate doar în preparatele culinare, ci au fost folosite cu mii de ani în urmă în Egipt pentru proprietățile lor medicinale. Astăzi nutriționiștii și oamenii de știință au redescoperit importanța acestor semințe mici. În 100 g de semințe de susan se găsesc:
• 22,2 g de proteine; acestea produc anticorpi și enzime digestive.
• 21,9 g acizi monosaturați și 62 mg calciu, care protejează oasele și dinții.
• 340 mg magneziu; mineralul contribuie la dezvoltarea mușchilor, a nervilor și este de ajutor în anxietate.
• 24,4 g acizi grași Omega-6.
Proprietățile mierii
Mierea a fost consumată pentru întărirea imunității din vremea lui Aristotel (384-322 î.Hr). Aceasta are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, ajută la cicatrizarea rapidă a rănilor.
În ce boli este recomandată mixtura
• Diabet
• Boală de reflux gastroesofagian
• Alergii
• Tulburări musculare
• Osteoporoză
• Anxietate și depresie
• Obezitate
• Sistem imunitar slăbit
• Afecțiuni cutanate și infecții
• Nivel ridicat de colesterol și hipertensiune
Cum prepari rețeta
Ai nevoie de:
1 ceașcă semințe de susan
1/3 cană de fistic (curățat și mărunțit)
¾ ceașcă de miere
2 linguri de coajă de lămâie
1 ceașcă suc de lămâie
Prăjește semințele de susan. Într-un vas pune mierea, sucul și coaja de lămâie și lasă-l pe foc, aproximativ 5 minute, amestecând continuu. Dă deoparte și adaugă semințele de susan și fisticul. Omogenizează bine ingredientele și pune amestecul într-o tavă de copt tapetată. Dă compoziția la frigider 20 de minute. Consumă preparatul pe parcursul mai multor zile.
Atenție!
Semințe de susan pot provoca constipație dacă sunt consumate în exces.
beneficii
efecte
enzime digestive
medicamente
miere
osteoporoza
reflux gastroesofagian
sanatate
susan