Cateva remedii naturiste anti cancer
Statisticile din ultimii ani situeaza Romania printre tarile cu incidenta si cu mortalitate medie, in ceea ce priveste cancerul. Anumite forme de cancer pot fi vindecate, conditia este sa fie depistate in faza incipient."Remediile naturiste, asociate cu tratamentul recomandat de medicul oncolog, sunt un ajutor pretios pentru bolnavii de cancer. Cand specialistul recomanda terapii naturale personalizate, deoarece fiecare organism este unicat, creste sansa de vindecare a bolnavului. Tratamentele naturiste intaresc sistemul imunitar si, in acest caz, exista o mare sansa ca tumorile sa nu se mai formeze", precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie. Iata cateva remedii naturiste anti-cancer:
Agaricus MilenaCiuperca lui Dumnezeu sau Ciuperca soarelui sunt doar doua dintre numele pe care le-a primit ciuperca terapeutica Agaricus Milena. Planta, originara din Brazilia, a fost studiată 20 de ani de specialistii japonezi, care au reusit s-o aclimatizeze in cultura locală. Amploarea cercetărilor ulterioare, efectele terapeutice dovedite au contribuit la faima noului panaceu, inclus în circuitul remediilor naturiste in numeroase state.
Si specialistii romani au adaptat ciuperca la conditiile climaterice de la noi. Studiind compozitia ciupercii, japonezii au constatat ca Milena contine, printre altele, o clasa speciala de polizaharide, vitamine din complexul B, minerale (fier, calciu, fosfor), fibre, lipide, Omega- 3, interferon, lecitina, substante care limiteaza puterea infectiilor microbiene si dezvoltarea formaţiunilor tumorale.
Tratamentul cu ciuperca Milena incetineste evolutia tumorilor cu localizare mai ales la colon, la ovare, san, plamani, pancreas si ficat. Specialistii sustin ca administrarea produselor standardizate pe baza ciupercii - planta deshidratata pentru prepararea ceaiului, extractul alcoolic si capsulele, nu interfereaza cu chimioterapia sau cu radioterapia.
EssiaculEssiacul, un remediu administrat prima data intr-un spital din Ontario (SUA), pacientilor bolnavi de cancer in faza terminala, a dovedit ca reduce tumorile. Remediul a fost realizat din patru plante: radacina de brusture (6,5 cani), iarba de macris (453 g), radacina de rubarbă (28,35 g), scoarta de ulm cu coaja neteda (113, 4 g), 7,6 l apa distilata, fara sodiu. Leacul se fierbe in vase din material inoxidabil.
Modul de preparare trebuie respectat cu strictete: apa distilata se pune intr-un vas cu capac si se lasa sa dea in clocot o singura data, dupa care in vas se toarnaă o ceasca de amestec de plante. Ceaiul se fierbe timp de zece minute, iar vasul se lasa acoperit inca 12 ore. Apoi se incalzeste pana la punctul de fierbere. Ceaiul obtinut, Essiacul, se toarna fierbinte in sticle sterilizate. Cand s-a racit, se pastreaza in frigider. Bolnavilor li se recomanda un consum zilnic de cate patru linguri de Essiac, inainte de micul dejun si seara, dupa cina.
Resveratrolul 95Resveratrolul 95 este un antioxidand extreme de puternic, care incetineste multiplicarea celulelor cancerigene cu 50%. In plus, stimuleaza inmultirea celulelor sanatoase. Resveratrolul este un polifenol descoperit in coaja strugurilor rosii si a plantei Polygonum Cuspidatum, iar specialistii de la Universitatea Harvard din SUA considera ca descoperirea acestui antioxidant este cea mai mare descoperire medicala dupa inventia antibioticelor. Pentru cresterea imunitatii, specialistii recomanda zilnic administrarea unei capsule, dupa fiecare masa.
TuiaDe la acest copac decorativ, intalnit adesea prin parcuri, se folosesc fructele. Din cinci linguri de fructe, macerate timp de 14 zile in 250 ml de alcool se prepara o solutie, buna pentru comprese pe care bolnavii de cancer trebuie sa le aplice pe locurile dureroase. Intern, tuia se administreaza sub forma de tincture, care se procura de la Plafar. Leacul are un puternic efect antitumoral si, in acelasi timp, calmant. Se administreaza cate cinci picaturi, diluate în 100 ml de apa de trei ori pe zi.
Smochinele
Specifice acestor fructe, tonice pentru orice varstă, este ficina, o enzima tamaduitoare cu rol in reglarea digestiei, si benzaldehida, un important factor anticancerigen. In dieta bolnavilor de cancer (care nu sunt diabetici) smochinele se pot consuma zilnic, ca desert.