
„Pe de-o parte, acizii produşi de bacteriile din placa depusă pe dinţi duc la scăderea pH-ului dintelui şi la demineralizarea smalţului. O uşoară demineralizare poate surveni de fiecare dată când mâncăm sau bem ceva acid. De asemenea, smalţul se poate sparge sau crăpa”, spune stomatologul Floriana Tudorache.
De altfel, medicul mai atenţionează şi asupra altor alimente: „Dăunătoare pentru smalţul dinţilor poate fi mestecarea tabletelor de vitamina C. Nici gemul de fructe, muştarul, maioneza şi ketchup-ul nu sunt tocmai alegerile potrivite pentru sănătatea dinţilor tăi, deoarece au un pH situat între 3,0 şi 4,0”, mai spune medicul dentist.
Un alt obicei nesănătos este tendinţa unor persoane de a-şi lovi şi freca dinţii în timpul nopţii. Acest obicei se numeşte bruxism nocturn. Bruxismul este provocat de stres şi anxietate. Frecatul dinţilor poate duce la tocirea smalţului, la expunerea dentinei. Astfel, dinţii devin sensibili.