loading...

Produsul de post care creste riscul de cancer

Produsul de post care creste riscul de cancer

În această perioadă, rafturile magazinelor sunt pline de mezeluri, brânzeturi şi lapte din soia. Unul dintre cele mai populare produse din soia este tofu. Soia este unul dintre cele mai modificate genetic alimente din lume, iar tofu este obţinut din boabe de soia, apă şi un agent cuagulant.
Potrivit doctorului Kaayla Daniel, autor la „Povestea întreagă a bobului de soia” spune că soia nu este un aliment sănătos, nu previne bolile şi nici măcar nu s-a dovedit că este sigur.
Mai mult, numeroase studii ştiinţifice leagă soia de problemele digestive, malnutriţie, disfuncţii ale tiroidei, declin cognitiv, tulburări ale aparatului reproductiv că şi boli ale inimii şi cancer. Singură dată când soia poate fi consumată în siguranţă este sub formă fermentată.
În prezent 90% din soia care se cultivă la nivel mondial este modificată genetic. În general, produsele modificate genetic sunt bănuite că fiind cauza multor probleme de sănătate întrucât distrud bacteriile bune din sistemul digestiv şi, în acelaşi timp, afectează modul în care funcţionează acesta. Un studiu din 2012 a demonstrat că un consum de 90 de zile a produselor modificate genetic a cauzat probleme la ficat şi la rinichi.
Tofu conţine fitoestrogeni un grup heterogen de compuşi nonsteroizi care se găsesc în plante în mod natural. Aceste substanţe blochează producţia normală de estrogeni şi au fost legate de cancerul la san. Unele studii ştiinţifice au demonstrat că soia „hrăneşte” cancerul la san de vreme ce se comportă asemeni estrogenului. Depinde totuşi de cât de mult soia consumă femeia respectivă că şi de starea ei generală de sănătate.
Tofu este obţinut din soia care conţine compuşi goitrogenici, aceştia nu doar că blochează hormonii tiroidieni, ci şi interferează cu producţia de hormoni tiroidieni lucru ce cauzează în special hipotiroidismul.
Un studiu publicat în Journal of Disease în Childhood a arătat cum consumul de produse de soia poate afecta negativ copiii încă de la vârste fragede, mai ales pe cei care s-au născut cu hipotiroidism congenital. Un studiu din 2004 a arătat că bebeluşii hrăniţi cu formulă pe baza de soia au arătat o creştere a producţiei de hormoni ai tiroidei comparativ cu bebeluşii care erau hrăniţi cu o formulă non soia.

Author:

Facebook Comment