loading...

Specii de somon si continutul de acizi grasi

Specii de somon si continutul de acizi grasi


Cu gustul minunat si beneficii de sanatate demonstrate de-a lungul timpului, somonul si-a castigat renumele. Iata cateva specii de somon si continutul de acizi grasi Omega 3:

Somonul salbatic din Pacific

Chinook (Regele) - are cel mai ridicat continut de grasime (10.4 g) si Omega-3 acizi grasi (2.0 g) dintre toate speciile salbatice de somon din Pacific. In plus fata de fripturi, fileuri, este, de obicei afumat, datorita continutului ridicat de grasimi si a culorii atractive de rosu inchis. Chinook este cel mai bogat si cel mai aromat si este potrivit pentru cele mai multe metode de gatit, in special la gratar.

Chum
Chum este cel mai scazut in grasimi (3,7 g) si grasimi omega-3 (0,9 g) dintre toate speciile de somon. Acesta este adesea folosit in produsele prelucrate, cum ar fi chiftelele si ar putea aparea sub numele "Keta" daca este la conserva. Carnea Chum este ferma si de aceea este potrivita pentru toate metodele de gatit, inclusiv gratarul atat timp cat acesta este marinat pentru a asigura umiditatea adecvata.

Coho
Coho, de asemenea, cunoscut si sub numele de somonul argintiu, este o alegere populara pentru producatorii de somon afumat si conserve. Se aseamana cu sockeye in aroma si culoare, Coho de culoare rosu - portocaliu vibrant face o alegere atractiva pentru carnea fripta la gratar. Coho are 4.6 g continut de grasimi si 1,1 g grasimi omega-3.

Roz
Datorita gustului usor, somonul roz este, de asemenea gasit in produsele prelucrate, cum ar fi burgeri si carnati, precum si conserve. Deoarece continutul de grasime de culoare roz este relativ scazut (6,7 g grasimi, 1,4 g grasimi omega-3), caldura umeda este metoda preferata de gatit cu aceasta specie.

Author:

Facebook Comment